Ik voel me soms net een detective als ik speurend in de software een klant probeer te helpen.

Tony van den Broek

Ondersteuning

Na jaren als muzikant gewerkt te hebben, maakte Tony van den Broek in 2011 de overstap naar Lodder Software. “Ik ben ooit op het conservatorium afgestudeerd als drummer. Daarna werkte ik jarenlang in de muziek. Ik maakte ook regelmatig websites. Eerst voor mijn eigen band en later ook voor anderen. Op een gegeven moment begon het toeren met de band me op te breken. Met name om zo veel van huis te zijn. Mijn oog viel op een vacature op de ondersteuningsafdeling van Lodder. Ik solliciteerde en werd aangenomen, een stap waar ik nog steeds plezier van heb.”

 

In zijn dagelijks werk op de ondersteuningsafdeling heeft Tony veel contact met klanten. “De petrolbranche is een uitdagende sector waarin Lodder koploper is. Men verwacht dus ook iets van ons. Ik handel dagelijks vragen en storingen af, maar geef ook uitleg over ons softwarepakket. Het ene moment help ik een kassabediende van een tankstation die een vraag heeft over een instelling, het volgende moment spreek ik een directeur over een rapportage en dan weer krijg ik een vraag over de Lodderkaart. Ik voel me soms net een detective als ik speurend in de software een klant probeer te helpen.”

 

Tony merkt dat binnen Lodder Software veel kennis en kunde aanwezig is. “Lodder biedt een breed softwarepakket met onder andere een boekhoudkundig deel, maar ook voorraadbeheer, de Lodderkaart en nog zoveel meer. Het pakket kent veel verschillende modules en het is voor ons als medewerkers belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven. We spreken daarom regelmatig met de consultants over de nieuwste ontwikkelingen in de software.”

Ik merk dat binnen Lodder veel kennis aanwezig is en dat we elkaar regelmatig opzoeken om even te sparren

Dat collega’s elkaar opzoeken en dat er ruimte is voor ontspanning is volgens Tony kenmerkend voor Lodder. “Ik merk dat binnen Lodder veel kennis aanwezig is en dat we elkaar regelmatig opzoeken om even te sparren. De werksfeer is losjes en ontspannen. We gaan als collega’s vriendschappelijk met elkaar om, zowel in het dagelijks werk als bij het tafelvoetbalspel in de pauze.” Tony heeft de muziek niet helemaal vaarwel gezegd en drumt hobbymatig nog in diverse bandjes. Maar spijt van zijn overstap heeft hij niet: “Ik ga iedere dag met veel plezier naar het werk, Lodder is echt onderdeel van mijn leven. Het geeft me telkens opnieuw een kick om een gesprek met een kritische klant positief te kunnen afsluiten.”

We werken onder andere voor