Als je van techniek houdt, kun je bij Lodder je hart ophalen

Harm de Muinck

Implementatieconsultant

Tien jaar geleden werd Harm de Muinck benaderd voor een baan als intern consultant door iemand die hij kende bij Lodder Software. “Ik had net mijn opleiding Informatiekunde afgerond en was op zoek naar werk. De vraag kwam dus op het juiste moment en ik kon snel bij Lodder aan de slag. De eerste twee jaar heb ik veel testwerk gedaan en samengewerkt met onze softwareontwikkelaars. Daarna groeide ik verder naar mijn huidige rol als implementatieconsultant. Ik ben vaak het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en bezoek hen regelmatig. Ik heb een heel veelzijdige, dynamische en afwisselende job.”

Na tien jaar weet Harm uiteraard goed te omschrijven hoe het is om te werken bij Lodder: “De sfeer bij Lodder is open en mijn collega’s zijn heel benaderbaar. We staan voor elkaar klaar en een aantal collega’s ziet elkaar ook buiten het werk om.” Wat Harm verder leuk vindt aan werken bij Lodder is de diversiteit in opdrachten: “Iedere klantvraag is toch net weer anders en vraagt om een andere invulling. Wat ik prettig vind is de vrijheid en ruimte die ik ervaar om zelf een aanpak te ontwikkelen en af te stemmen met de klant.”

Vrijwel elke Nederlander komt dagelijks met onze software in aanraking.

De wereld van oliehandels en tankstations is volop in beweging. Er zijn overnames, fusies en er komen nieuwe producten en technieken op de markt. Harm: “Als je van techniek houdt kun je bij ons je hart ophalen! We gebruiken de nieuwste webtechnieken en apps. Onze software draagt tegelijk bij aan iets heel tastbaars en zichtbaars. Vrijwel iedereen in Nederland komt er onbewust dagelijks mee in aanraking. Zelf vind ik het leuk om op de snelweg te rijden en dan een tankstation of tankwagen te herkennen die ‘van ons’ is.”

Harm reist voor Lodder naar klanten in heel Nederland en daarbuiten: “Dat Lodder steeds meer internationaal werkt is ook voor mijn eigen carrière een mooie ontwikkeling. Ik begeleidde de afgelopen jaren de uitrol van onze software bij klanten in Denemarken, Noorwegen en de Faeröer Eilanden. Momenteel werk ik samen met een collega voor een grote klant in België. Het is gaaf om te zien dat ons softwarepakket ook in het buitenland direct draait na implementatie.”

De groei van Lodder is voor Harm niet de enige reden dat hij meehelpt aan de werving van nieuwe collega’s. “Ik zoek nog een uitdager die me kan verslaan met tafelvoetbal. Vaak spelen we even in de pauze en ik sta bovenaan in onze onderlinge competitie. Dus kom maar op, haha.”

We werken onder andere voor